Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Digital markedsføring har været i næsten konstant stigning de seneste 20 år, og det er med god grund. For netop fordi internettet stadig bliver mere og mere udbredt og nemmere tilgængeligt, så er det også et af de steder, det er nemmest at fange flest muligt mennesker på én gang. Digital marketing kan være mange ting, og det kan foregå på mange forskellige platforme og medier, men det virker, og derfor er det en god disciplin at indføre i sin markedsføringsstrategi. Er du interesseret i at arbejde med digital markedsføring, så find Social Media jobs her.

Hvad er digital marketing?

Digital marketing er markedsføring ved hjælp af digital teknologi. Det kan derfor eksempelvis være på alt fra mobiltelefoner til computere, på søgemaskiner og på sociale medier, men det kan også være displayannoncering i bybilledet. Så længe der er tale om markedsføring gennem et digitalt medium, så er der tale om digital markedsføring. Ligesom al anden markedsføring handler det dog først og fremmest om at finde modtagergruppen, så der kan målrettes reklamer til de rette mennesker.

Målgruppens betydning

Hvis du vil give dig i kast med digital markedsføring, er det vigtigt, at du kender betydningen af målgruppen. Du kan lave aldrig så mange gode reklamer, men hvis de bliver vist for det forkerte publikum eller et forkert sted, er det begrænset, hvad effekten bliver. Skal du ramme unge mennesker, er det derfor nødvendigt at finde ud af, hvordan du finder frem til dem.

Digital markedsføring er overalt på internettet

Digital markedsføring bliver stadig mere populær, og det betyder også, at du kan finde det stort set alle steder på internettet. Når du besøger Google, er resultaterne placeret bestemte steder på grund af SEO og AdWords, hvilket er to populære marketingsstrategier. På sociale medier finder du også tonsvis af markedsføring, blandt andet gennem influencere eller generelle reklamer.