Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der kommer hele tiden nyere teknologier, som gør der lettere for os at bruge de forskellige teknologier sammen. Især trådløse teknologier er meget in i øjeblikket, og især trådløs opladning er hot. Mobiltelefoner har længe haft trådløse teknologier som bluetooth, som snakker sammen med mange forskellige produkter, på tværs af enheder. Dog er det ikke endnu ikke muligt at lade igennem Bluetooth. Men med den nyere NFC-teknologi, som også anvendes til Rejsekortet, der registrerer ture, når den rejsende har sit kort i nærheden af en stander på togstationen, kan man altså også oplade sin telefon, trådløst. Ligeledes kan telefoner med NFC-teknologi printe tekst og billeder direkte fra sin smartphone eller tablet.

Teknologien er egentligt ikke ny, men det er nyt at den kombineres i telefonerne. Mange producenter, der har lanceret telefoner, har på det seneste lanceret det med denne teknologi indbygget. Både Apple og Samsung benytter NFC, men ved Samsung telefoner skal der først installeres en app, som efterfølgende kan aktiveres NFC-kontakten i telefonen.

Kan vi undvære papiret?

Rigtig mange af vores billeder og filer er flyttet over på mobile enheder som iPad, iPhone og andre telefoner og tablets. Men meget tyder på, at det ikke kommer til at overtage det papirløse indlæg. Der er stadig mange som foretrækker at få printet billederne og nyde minderne på den måde.

Derfor er det vigtigt at de printer modeller som er på markedet har teknologien i sig, så der er nemt og enkelt for forbrugeren at printe. Med NFC sender man med et signal fra telefonen til printeren, der gør det muligt at printe. På den måde undgår at have en computer i hjemmet, hvorfra de kan printe. Du kan enten anvende en trådløs printer, men du kan også anvende dem på eksempelvis en Epson-printer med almindelige printerpatroner. Der er ingen om at denne teknologi kommer til at dominere markedet i fremtiden, da det vil gøre hverdagen nemmere for mange.