Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du går med drømme om at bygge noget selv, så skal du endelig lede dem ud i livet. Der er nemlig noget helt særligt ved at se en bygning komme til live, og vide, at man har været hjernen bag. Det er ens drømme, penge og liv der går ind i en bygning, og man vil have et helt andet forhold til bygningen, end hvis man blot havde købt den. Der er dog enormt mange dokumenter man skal igennem, og der kan du med fordel hyre en professionel.

Hvad er fordel ved at hyre professionelle?

Når du skal bygge selv, er der endeløst mange dokumenter. Du skal både have byggetilladelse og tekniske tilladelser, og du har som privatperson et ansvar for at alt bliver gjort ordentligt. Det er de færreste der har styr på det, og det vil derfor være en god investering at hyre professionelle ind til at fortage målinger og have styr på dokumenter. Det kan eksempelvis være en certificeret statiker, som deltager i kontrol og projektering af dit byggeprojekt for at kunne dokumentere forholdene på det statiske område. Du kan finde en certificeret statiker online. Der findes mange certificerede statikere, så det gælder om at finde en, der efterkommer dine krav til den rette pris.

Er det kun til hele bygninger?

Nej, du kan også med fordel hyre en professionel hvis det eksempelvis er en bærende væg du gerne vil have flyttet eller renoveret. Tommelfingerreglen er, at du ikke kan rykke på noget i dit hus der sidder fast, uden at du har haft en professionel til at kigge på det først. Både i forhold til beregninger, men også så det hele ikke styrter sammen lige pludselig!

Kan jeg ikke bare gøre det hele selv?

Som med alt andet, så er det ikke for sjovt, at der findes professionelle indenfor et felt, også selvom feltet måske virker som en niche. At bygge et hus er ikke blot som at lege med legoklodser, og du vil takke dig selv for evigt for at hyre en professionel. Hvis det ikke er gjort godt nok, kan du eksempelvis ikke blive forsikret, og det går ikke!