Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange danskere, der går rundt med et ønske om at tabe sig et par kilo eller ti. For nogen bliver det ved ønsket, mens andre forvandler dette ønske til handling. Der er mange måder at tabe sig, men når alt kommer til alt, så er der en ting der er et helt universel sandhed i forhold til vægttab. Hvis man indtager færre kalorier end man forbrænder på en dag, så vil man tabe sig. Jo større forskel der er mellem disse to tal, jo hurtigere vil vægttabet (eller vægtstigningen for den sags skyld) ske.

Ha styr på tallene

Som du kan se her, findes der en masse produkter der hjælper til forbrændingen. Disse kan være fine at supplere din motion eller træning med. Endnu vigtigere er det dog, at du holder styr på, hvad det er du putter i munden. At tælle sine kalorier er nemlig en af de mest effektive måder at tabe sig på. Dels fordi den er stensikker, at hvis man indtager færre end man forbrænder, så taber man sig. Men i høj grad også fordi man lige pludselig bliver opmærksom på, hvad det rent faktisk er man spiser. Jo mere opmærksom man er, jo sundere bliver ens indtag også ofte.

Her er din mobiltelefon et helt uundværligt redskab. Du har den altid med dig, og kan nemt tjekke hvad forskellige fødevarer indeholder, og du kan nemt indtaste dem, så du kan holde styr på dem. Der findes et utal af apps, der kan tælle dine kalorier og fortælle dig, hvor meget du har tilbage hver dag for at blive inden for dine grænser.

Der findes den danske vaegttab.nu, som udover at være dansk også er gratis. En af de mest udbredte i hele verden er My Fitness Pal, der er lavet af Under Armour og koster lidt godt 1000 kroner om året. Her kan man scanne stregkoder i supermarkedet og se indholdet af kalorier.

Hvis du blot søger på kaloriertæller i App store eller Google Play, vil du finde et væld af apps, og det er bare at prøve sig frem og finde den man bedst kan lide. Det vigtigste er, at man kommer i gang.