Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Flere og flere ting i det danske hjem kan styres med mobilen. Særligt hjemmets hårde hvidevare, kan betjenes via apps på smartphonen. Dansker er vilde med teknologi og vores hjem består af mere og mere elektronik. Det er efterhånden de fleste elementerne i hjemmet som kan kobles op til netværket og dermed styres via telefonen. Køleskabe kan selv bestiller vare hjem, når der er udsolgt, varmen i huset som fjernstyres med telefonen og rullegardinerne kan automatisk programeres til at rulle fra om morgenen og rulles for om aftenen. Teknologien kaldes for IoT, internet of things og bliver mere og mere udbredt.

Smart tekonologi

Mange elementer i hjemmet kan i dag betjenes via telefonen, men koster også derefter. Det er ikke flertallet der har fået øjnene op internet i hjemmets mange produkter, som hårdehvidevare gardiner og meget mere. Men det kan faktisk være en stor hjælp i hverdagen for mange familier. Man kan f.eks. tænde ovnen på vej hjem fra jobbet, så den er varm, når man kommer hjem, sætte vaskemaskinen i gang i løbet af dagen, så tøjet ikke ligger og bliver krøllet eller få besked fra køleskabet om hvad der mangler af varer.

Der er ingen hemmelighed at smartphonen kan bruges til rigtig mange praktiske ting, og på telefonen er der samlet de fleste tjenester. I dag har stort set alle en eller flere streamingtjenester i familien. Både Spotify, Netflix og Viaplay er tjenester som mange danskere benytter sig af. Alle disse kan styres og benyttes fra smartphonen eller familiens tablets. Allerede nu har det ændret den måde hvorpå vi ser tv, film eller serier.

Energibesparende teknologi

Generelt set er teknologien i den grad rykket ind i de danske hjem, hvor både gardiner og vinduer i mange huse kan styres med enten en app på smartphonen. Ligeledes kan tingene programmeres så vinduet åbner, hvis der bliver for varm og lukker, hvis det.  begynder at regne. Danske hjemfyldes med flere og flere intelligente el apparater, der er snart ikke grænser for hvad telefonen kan bruges til.