Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der var en gang, hvor man nærmest fik smidt en telefon i nakken, hvis man tegnede et abonnement. Der er naturligvis stadig tilskud, hvilket betyder at telefonen bliver billigere hvis du køber den samme med en mobilpakke. Hvor meget billigere den bliver, kommer så an på hvor dyrt at abonnement du køber. Er der tale om erhverv, kan man ofte få telefonen mere eller mindre gratis, hvilket hænger sammen med, at man typisk binder sig i 24 eller 36 måneder, og abonnementer er typisk i den dyre ende til erhverv.

Som privat har man i langt de fleste tilfældebinding på 6 måneder, og abonnementer koster ikke mange hundrede kroner. Derfor er der heller ikke det helt store tilskud at hente, da telefonenerne er blevet så dyre (for topmodellerne), og teleselskaberne ikke kan tjene særlig meget ind af denne pris på 6 måneders forbrug af 2-300 kroner om måneden.

Det kan derfor rent faktisk også lige så godt betale sig at købe en mobil uden abonnement, som det kan at købe den med, og det er der flere grunde til. For det første er der ofte tale om en besparelse der er minimal. Hvis det drejer sig om en ny iPhone model, er der en god sandsynlighed for, at der slet ikke er nogen besparelse. Desuden er du bundet i minimum et halvt år til den pågældende udbyder, hvilket betyder, at du ikke står med gode kort på hånden, hvis du gerne vil skifte abonnement.

Det kan også være at du af den ene eller anden grund skal have en ny telefon inden der er gået 6 måneder, og så risikerer du at stå og skulle betale for den resterende tid af løbetiden, uden at få noget for disse penge. Skal du købe en mobil med abonnement, skal du derfor være ret sikker på, at det er noget du vil beholde i i hvert fald et halvt år.

Hvis du er fuldstændig sikker på, at du skal have en telefon i to år, kan du vælge at få et abonnement med længere binding, så er der nemlig ofte større tilskud, hvilket betyder at den bliver billigere for dig at købe – og så kan det pludselig måske godt betale sig.