Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ca. 60% af befolkningen over 12 år bruger briller. En meget stor del af disse er på grund af nedsat syn, hvilket er noget der kommer med årene. Det er derfor heller ikke i den yngre del af befolkning, men man finder flest med briller. Tallet stiger således drastisk til næsten 80% over 40 år, og når man kommer over 60% bruger hele 92% af befolkningen briller.

Der er med andre ord, en langt større sandsynlighed for at du skal have briller et et tidspunkt i dit liv, end at du ikke skal. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal have briller, bør du få lavet en synsprøve, der viser dig om du skal have briller, og ikke mindst hvilke briller du skal have i form at styrke.

Ta en test på din mobil

Som en form for lightudgave af en synstest, findes der en længere række af apps du kan hente til din telefon eller tablet, hvor du kan teste dit syn. I USA har sundhedsmyndighederne faktisk for år tilbage godkendt en app til at være nøjagtig nok til at lave målingen. Der har faktisk være synstest apps på markedet i langt over 10 år, men de fleste optikere vil nu nok alligevel anbefale, at man besøger en fagmand, hvis man vil have den mest nøjagtige mulige måling.

Det kan dog stadig være en god ide at hente en af de gratis eller meget billige apps, tage testen og se hvad den siger. Hvis den siger, at ens syn er fint, og at man ellers ikke er plaget af hovedpine eller noget, og synes man ser fint, er det nok noget om snakke. Siger den derimod at du der er noget galt med dit syn, er det en god ide at få lavet en rigtig synsprøve. En syn er ikke noget gamble med, og det går ikke over af sig selv.