Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I 2019 bliver det indført, at håndholdt mobil i bil trafikken, giver klip. Udover mobilen kommer det altså også til at gå ud over andre former for elektronik som GPS, tablet og smartwatch.

Ny lov

Det er altså en ny lov der sætter faren for en potentiel bøde op, for mange danskere. Danskerne er generelt dårlige til at lade telefonen ligge mens vi kører i bil. Umiddelbart er det noget som kan komme til at koste mange danskere klip. Mange færdselsbetjente har ofte udtrykket deres frustrationer med bilister der altså netop bruger mobilen mens de kører. Derfor kan man da også antage at det er en ting der kan blive slået hårdt ned på.

Uopmærksomhed

Uopmærksomhed er en af de største syndere i ulykker. De fleste trafikulykker skyldes idag uopmærksomhed. Derfor skal danskerne også snart til at droppe den dårlige vane, da det kan gå ud over alle. Rådet for sikkertrafik advarer danskerne om deres dårlige vaner og fortæller at uopmærksomhed har været skyld i 253 dødsulykker i perioden 2012-2017. Før har det været en vane der først stoppede for nogen efter uheldet havde været ude. Derfor er det også med stor glæde, at vi kan oplyse om den nye lov i 2019, som altså giver et klip for håndholdt mobil. Førhen har det altså kun givet en bøde på 1500kr.

Hvordan undgår du bøden?

Er du en af de mange danskere der skal til at droppe mobilen i trafikken? Du kan gøre meget for dig og dine omgivelser. Er du passager, kan du fx hjælpe chaufføren med at indstille GPS, modtage opkald og læse SMS’er højt. Som passager skal du ikke snakke til chaufføren, tag ikke stor diskussioner op, og sørg for altid at have en ældre passager der kan holde øje med de små børn.

Generhverv bilkørekortet

Skulle du være så uheldig at miste dit kort, så kan skal du til at generhverve kørekortet. Det kan være en træls oplevelse at skulle igennem, du føler du er god til at køre bil, men skal altså til at lære de samme gamle regler, som du egentligt troede du godt kunne. Derfor kan vi ikke understrege nok hvor vigtigt det er, at du er opmærksom på de nye regler i 2019.