Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Langt de fleste mobilabonnementer, der bliver solgt i dag, består af pakker af den eller anden form. I langt de fleste tilfælde er der tale om x antal minutter taletid, x antal GB data og fri sms. I nogle pakker er der så også inkluderet diverse fordele eller tjenester, hvilket kan være Telmore, der har deres Play abonnement inkl. en længere række streamingtjenester, eller Telia der tilbyder Spotify til en lav pris.

Teleselskaberne driver forretning og ikke filantropi, det betyder også at disse pakker er sammensat, fordi det er noget de tjener penge på. Der er nemlig rigtig mange, der har et abonnement, hvor de betaler for langt mere end de egentlig bruger. Der er mange der sidder med abonnementer med fri tale og 50GB data, men måske ringer et par timer om måneden og bruger 3-4 GB på at surfe.

Tjek og spar penge

Det kan godt være sin sag at finde et teleselskab der tilbyder forbrugsafregnet mobilabonnement, men de findes, og der kan være gode penge at spare, især hvis du har et lavt forbrug. Det er nemt for dig selv at tjekke, om du betaler end du behøver.

Du skal blot ind i din telefons historik, her kan du nemlig se hvor meget du har snakket, og hvor mange gigabyte data du har brugt over perioden. Hvis disse tal er meget anderledes, end dem din pakke indeholder, er det en god ide at se om du kan finde et billigere alternativ, det kan du nemlig i mange tilfælde.

Ofte er det bare at ringe til teleselskabet at forklare dem situationen, de vil nemlig ofte gå ret langt for at beholde dig som kunde. I mange tilfælde kan de derfor også sagtens tilbyde dig et billigere abonnement, end det du har, hvis du blot truer med at opsige dit abonnement.

Du kan eventuelt spørge om de har et forbrugsafregnet abonnement. Det har de nemlig rent faktisk ofte, også selvom det ikke er noget de reklamerer voldsom meget med.